SEO

Net als je denkt je online verhaal op orde te hebben lanceert Google een update gericht op Mobile First, genaamd Google Core, die alles voor je onderuit haalt. En dat is even flink schrikken als je erachter komt.

 

 

Laatst vertelde de CEO van een middelgroot Saas bedrijf dat hij tijdens een presentatie zijn eigen - daarvoor nog zo goed presterende website - niet meer kon terugvinden in Google. Dat horen we de laatste tijd ook steeds vaker want door de Google Core Update vallen momenteel websites bij bosjes tegelijk. En dat gebeurt niet alleen bij kleine ondernemingen maar ook bij grote corporates.  Door eenvoudige scan bij Google Pagespeed of Pingdom kun je zien of je site in de groene, gele of rode cijfers staat. Alleen bij groen ben je verzekerd van een toppositie in de Google Search.

 

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is een strategie die gericht is op het verbeteren van de online zichtbaarheid van een website in zoekmachines zoals Google. Het doel is om hoger te rangschikken in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten voor bepaalde zoekopdrachten die relevant zijn voor de inhoud van de website.

Er zijn verschillende aspecten van SEO die kunnen helpen om de rangschikking van een website in de zoekresultaten te verbeteren:

Keywords (zoekwoorden): Het identificeren van relevante zoekwoorden die mensen gebruiken om te zoeken. Dit omvat het integreren van deze zoekwoorden in de content op je website, zoals in titels, meta-beschrijvingen, headers, en de tekst zelf.

Contentkwaliteit: Het produceren van hoogwaardige, relevante content die aansluit bij de behoeften van de doelgroep. Dit kan variëren van blogposts en artikelen tot video's en infographics. De content moet informatief, nuttig en boeiend zijn voor de bezoekers.

On-Page SEO: Het optimaliseren van de technische aspecten van de website, zoals het gebruik van zoekwoorden in URL's, title-tags, meta-beschrijvingen, interne links, en het verbeteren van de algehele gebruiksvriendelijkheid van de site (bijv. snelle laadtijd, mobielvriendelijkheid).

Off-Page SEO: Het verkrijgen van externe links naar je website vanaf andere betrouwbare en relevante websites, ook wel backlinks genoemd. Dit kan worden bereikt door middel van content marketing, influencer marketing, gastblogs en social media-activiteiten.

Technische SEO: Dit omvat het optimaliseren van de website-infrastructuur, zoals het verbeteren van de site-snelheid, het gebruik van een veilige (HTTPS) verbinding, het optimaliseren van de website voor mobiele apparaten en het instellen van een goede structuur voor zoekmachines.

User Experience (gebruikerservaring): Een goede gebruikerservaring is cruciaal. Dit omvat zaken als een intuïtieve navigatie, leesbare content, een aantrekkelijk ontwerp en het vermijden van pop-ups of hinderlijke advertenties die de gebruikerservaring kunnen verstoren.

Om hoger in de Google-zoekresultaten te verschijnen, is het van belang dat al deze aspecten geoptimaliseerd worden. Het algoritme van Google is complex en evolueert voortdurend. Daarom is het van belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en updates in de wereld van SEO en deze toe te passen om de online zichtbaarheid van een website te vergroten.

 

Onze drive

Mensen en organisaties helpen met verbeteren van de communicatie door content en techniek is onze passie en drijfveer. Organische vindbaarheid speelt daarbij een belangrijk rol binnen het digitale ecosysteem. Om dit goed te kunnen doen, maken we vooral een grondige 360 graden analyse van het online verhaal waaruit een doelgerichte strategie rolt om de SEO te verbeteren. Die kunnen we we vervolgens voor je uitvoeren of jouw mensen begeleiden in dit traject. Zeker is dat je je site terug kunt brengen aan de top. Meer weten? Maak een afspraak  voor het aanvragen van een gratis analyse.