Strategie

Klant centraal zetten

We gaan ervan uit dat elke organisatie het meeste succes heeft als het aanbod zo goed mogelijk aansluit op de vraag vanuit de verschillende klantgroepen.  Om dit beeld zo scherp mogelijk te krijgen combineren we het liefste het kwantitatieve data onderzoek met kwalititatief onderzoek via focusgroepen in zogenaamde pizza sessies. Zo diepen we de klantbehoefte echt uit en ga we na wat er werkt en wat er niet werkt in de communicatie, rondom de propositie of het product of service zelf. Zo bouwen we samen met jou én de doelgroep aan het perfecte verhaal.

See, Think, Do en Care

De customer journey analyseren we met het  See, Think, Do en Care model van Google. Dit model is ontwikkeld om de fasen van de klantreis te evalueren en te optimaliseren. De doel is conversie dat zich afspeelt in de Do fase. Maar om zover te komen moet de consument zich eerst bewust zijn van het merk, het product of service. Dat bewust worden gebeurt in de See fase (Awareness). Als de interesse gewekt is wil je klant meer weten.  Ook de Care fase is belangrijk, je hebt een klant binnengehaald dan wil je hem natuurlijk ook behouden. Helemaal mooi is het als je klant zo enthousiast is dat hij reclame voor jou gaat maken. Dan wordt het Sharing is Caring voor het merk, het product of de service. Om optimaal gebruik te maken van het model, is het ontwikkelen van segmenten of persona belangrijk.

See | Awareness

In deze fase begint de klantreis, ook al kun je de klant nog geen echte klant noemt. De potentiële klant heeft in deze fase nog geen koopintentie. Daarom is het advies je in deze fase te richten op de bekendheid van het merk, zorg voor top of mind awareness. Je communiceert je product of dienst onder het brede publiek. Je content pas je op deze fase aan, schrijf posts en blogs en wees actief op de juiste kanalen.

Think | Consideration

Je potentiële klant weet van het product of de dienst af en gaat gerichter op zoek. Dit betekent nog niet dat het jouw product/dienst zal worden, hij zoekt informatie en vergelijkt. Omdat bezoekers in deze fase gericht zoeken, is het inzetten van een Adwords en/of social campagnes verstandig. De bezoeker zoekt ten slotte niet voor niks, hoe fijn is het als jij biedt wat hij zoekt en de landingspagina de perfecte info verschaft? Dit is ook de fase waar we retargeting inzetten zodat we je doelgroep meer in het verhaal meenemen en ‘reminden’ via andere kanalen. Zorg er dan ook voor dat de bezoeker rustig kan doorlezen als hij daar behoefte aan heeft. Plaats artikelen onder elkaar in een content silo en maak er zo een content cornerstone artikel van. Kijk naar de time on page, de doorklikratio van de pagina om de kwaliteit in te schatten en te optimaliseren.

Do | Actie | Conversie

Bam, daar is die sale waar je zo op zat te wachten! Waar je je in de Think fase richt op overtuiging door info en USP’s te verschaffen, richt je je nu op de conversie. Kijk naar het aantal conversies en analyseer waar kansen liggen, zodat campagnes rendabel worden en blijven.

Care | Share

De conversie is behaald, maar dit betekent niet dat we er zijn. Nu  is het belangrijk dat de klant tevreden blijft. Want vaak wordt de invloed van mond-tot-mondreclame nog vergeten. Er zijn veel meer conversies te behalen door klanten tevreden te houden, bv door cross sales vlak na de aankoop. De KPI’s die hierbij bruikbaar zijn, zijn klantbeoordelingen, de engagement en bijvoorbeeld de open rate van een nieuwsbrief.

Waterproofmedia. Let’s create your wave!