Marketing Dashboards

In de dynamische wereld van online marketing is een goed ingericht marketing dashboard essentieel. Dit artikel legt uit waarom je als marketeer niet zonder kunt en hoe een overzichtelijk dashboard bijdraagt aan het succes van jouw marketingstrategieën. Lees verder om te ontdekken hoe je met realtime inzichten en overzichtelijke rapportages jouw marketingactiviteiten kunt optimaliseren.

Wat is een Marketing Dashboard?

Een marketing dashboard is een visuele weergave van jouw belangrijkste marketingdata. Het dashboard aggregeert gegevens uit verschillende bronnen zoals Google Analytics, social media platforms, en advertentiecampagnes. Hierdoor kun je eenvoudig trends en patronen herkennen en direct actie ondernemen.

Belang van een goed dashboard binnen de Digital Marketing

Een goed marketing dashboard biedt realtime inzicht in jouw marketingactiviteiten. Dit stelt je in staat om snel te reageren op veranderingen en jouw strategieën te optimaliseren. Bovendien bespaar je tijd doordat alle data centraal is verzameld, wat handmatige rapportage overbodig maakt.

Hoe helpen dashboards bij Online Marketing?

Met een marketing dashboard kun je de prestaties van al jouw marketingkanalen op één plek volgen. Dit maakt het eenvoudiger om te zien welke campagnes goed presteren en welke bijgestuurd moeten worden. Hierdoor kun je je marketingactiviteiten beter afstemmen op jouw bedrijfsdoelen.

Welke data kan een Marketing Dashboard tonen?

Een marketing dashboard kan diverse data visualiseren, zoals bezoekersstatistieken, conversies, klikfrequenties, en sociale media-interacties. Dit geeft een volledig beeld van de effectiviteit van jouw marketinginspanningen.

Hoe zet je een Marketing Dashboard op?

Het opzetten van een marketing dashboard begint met het bepalen van de belangrijkste KPI’s voor jouw bedrijf. Vervolgens kies je de juiste tools om deze data te verzamelen en te visualiseren, zoals Google Data Studio of Geckoboard. Het is belangrijk om een dashboard te creëren dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Wat zijn de voordelen van Realtime Inzichten?

Realtime inzichten zijn cruciaal voor het succes van jouw marketingstrategie. Ze stellen je in staat om direct te reageren op veranderingen in de markt, waardoor je je campagnes continu kunt optimaliseren. Dit leidt tot betere resultaten en een hogere ROI.

Hoe kan een Marketing Dashboard helpen bij Lead Generation?

Een marketing dashboard kan je helpen bij lead / demand generation door inzicht te geven in welke campagnes de meeste leads genereren. Hierdoor kun je je marketingbudget effectiever inzetten en je richten op de kanalen die het beste presteren.

Integratie van Google Analytics in je Marketing Dashboard

Google Analytics is een essentiële tool voor elke marketeer. Door deze te integreren in jouw marketing dashboard, krijg je gedetailleerde inzichten in het gedrag van jouw bezoekers. Dit helpt je om je marketingstrategieën verder te optimaliseren.

Voorbeelden van goede Marketing Dashboards

Er zijn verschillende tools beschikbaar om effectieve marketing dashboards te creëren. Een uitstekende tool hiervoor is Geckoboard, die uitgebreide mogelijkheden biedt om jouw data te visualiseren en te analyseren. Ook Google Data Studio is een krachtig hulpmiddel voor het samenstellen van inzichtelijke dashboards.

Tips voor het Optimaliseren van jouw Marketing Dashboard

Om het meeste uit jouw marketing dashboard te halen, is het belangrijk om regelmatig je data te reviewen en je dashboard aan te passen aan veranderende behoeften. Zorg ervoor dat je dashboard gebruiksvriendelijk is en dat de data op een duidelijke en overzichtelijke manier wordt gepresenteerd.

De See, Think, Do fases op het Dashboard

Een effectief marketing dashboard moet inzicht bieden in de verschillende fases van de klantreis: See, Think, Do.

 • See: Deze fase richt zich op het bereiken van een breed publiek. Metrics zoals impressies en bereik zijn hier belangrijk. Een goed dashboard toont deze data duidelijk, zodat je kunt zien hoeveel mensen jouw merk bereiken.
 • Think: In deze fase overwegen potentiële klanten je product of dienst. Belangrijke metrics zijn engagement, klikfrequenties, en websiteverkeer. Een marketing dashboard moet deze gegevens overzichtelijk weergeven om inzicht te geven in de mate van interesse.
 • Do: Dit is de conversiefase, waar klanten daadwerkelijk actie ondernemen, zoals aankopen of inschrijvingen. Het dashboard moet conversies en verkoopdata laten zien, zodat je de effectiviteit van je campagnes kunt meten.

Verbeter je Funnel en Zet een KPI Data Dashboard op met Waterproofmedia

Bij Waterproofmedia begrijpen we dat een goed ingericht marketing dashboard slechts een deel van het succes is. Daarom bieden we een Conversie pakket aan waarin we niet alleen jouw dashboard optimaliseren, maar ook helpen bij het verbeteren van jouw funnel.

 • KPI Data Dashboard: We helpen je bij het opzetten van een KPI Data Dashboard dat perfect aansluit bij jouw bedrijfsdoelen. Dit dashboard geeft inzicht in de key performance indicators die cruciaal zijn voor het succes van jouw marketingstrategieën.
 • Funnel Optimalisatie: Onze specialisten analyseren en optimaliseren jouw marketingfunnel om ervoor te zorgen dat je elke fase van de klantreis effectief benut. Van lead generation tot conversie, wij zorgen ervoor dat jouw funnel naadloos functioneert.

Het jargon ontrafeld 🙂

 • Realtime Inzichten: Essentieel voor het snel bijsturen van jouw marketingstrategie.
 • Overzichtelijkheid: Een goed dashboard biedt alle belangrijke data op één plek.
 • Datagestuurde Beslissingen: Betere beslissingen door duidelijke visualisaties.
 • Efficiëntie: Bespaar tijd door geautomatiseerde data-analyse en rapportage.
 • Optimalisatie: Continu verbeteren van je marketingactiviteiten op basis van actuele data.
 • See, Think, Do: Inzicht in alle fases van de klantreis voor gerichte optimalisatie.
 • Funnel Verbetering: Zorg voor een naadloos functionerende marketingfunnel.
 • KPI Data Dashboard: Meet en analyseer de prestaties van jouw marketingstrategieën met een op maat gemaakt dashboard.