Categorieën
Art Clients Conversie optimalisatie Design VR

Van 3D naar Virtual Reality

Op een zonnige Koningsdag, terwijl de straten van Amsterdam werden overspoeld door festiviteiten, pakte Sjors Vellekoop zijn gloednieuwe VR-camera met zes lenzen en begint te filmen. De bruisende energie van de dag werd gevangen door zijn lens, en de zon verlichtte de sfeer. Later, in zijn studio, monteert en bewerkt hij de beelden tot een meeslepende VR- showcase.

Twee weken staat Sjors voor het marketingteam, klaar om zijn nieuwste creatie te presenteren. De beelden waren een haarscherpe afspiegeling van de werkelijkheid, waardoor het voelde alsof je daadwerkelijk op locatie was. De kleuren, geluiden en sfeer van Koningsdag kwamen tot leven in deze virtuele ervaring. De marketing en sales collega's waren enthousiast, een collega viel bijna uit zijn stoel van verbazing.

Ook de directie was onder de indruk van Sjors' vermogen om technologie en creativiteit te integreren. Ze zagen dat dit mogelijk een gamechanger kan zijn in de wervingsstrategie waardoor potentiële internationale studenten over de hele wereld een authentieke glimp van hun toekomstige studieleven konden opvangen. De onderwijsinstelling gelooft in de samenwerking en is van plan om voor volgend jaar budget te reserveren voor een VR video productie.

Met een achtergrond in media technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) begint Sjors' verhaal met liefde voor graphics en 3D, maar evolueert naar de grensverleggende wereld van Virtual Reality (VR). Sjors heeft zich in de afgelopen tien jaar onderscheiden door zijn expertise in 3D-ontwerpen voor talloze organisaties en bedrijven.

Samen met game designer Nick Berjoan heeft Sjors een aantal VR-producties gemaakt voor internationale hotelketens wat een combinatie was van foto's en interactieve elementen maar geen video. Een van de creaties was een interactieve kamer in VR waar de gebruikers konden tafels, stoelen en kasten oppakken, schuiven en neerzetten in de virtuele wereld. In dit concept hebben ook een aantal musea en onderwijs instellingen interesse.

Sjors  is inmiddels met een groep creatieven en developers nieuwe product - markt combinaties te ontwikkelen die op het snijvlak van AR / XR en VR liggen. Met zijn blijvende passie voor innovatie blijft hij zichzelf uitdagen om nog meer creatieve oplossingen te creëren die de wereld in beweging zetten.

 Sjors Vellekoop geeft naast zijn opdrachten les in 3d modeling aan de Hogeschool van Amsterdam.